Businesskansen en valkuilen

Booming Turkije

Turkije presteert economisch bovengemiddeld goed en de verwachtingen voor de komende jaren zijn zelfs nog beter. De regering is zeer ambitieus in haar groeidoelstellingen voor het komende decennium en voert een actief stimuleringsbeleid met o.a. lage belastingen en gunstige subsidieregelingen. In vrijwel alle branches liggen er enorme kansen voor Nederlandse bedrijven om business te ontwikkelen. Daarnaast is Istanbul een gateway voor de gehele omliggende regio, van het Midden-Oosten en Noord Afrika tot en met Zuidwest Azië.

Succes en valkuilen

De afgelopen jaren hebben veel Nederlandse bedrijven al met succes hun business-activiteiten uitgebreid naar Turkije, maar minstens evenveel andere bedrijven zijn blijven steken in goede bedoelingen. Succesvol zaken doen in Turkije en met Turkse ondernemingen vergt naast een goed businessplan absoluut veel kennis en ervaring met de lokale cultuur en de wet- en regelgeving, en een goede beheersing van de Turkse taal, en een betrouwbare contactpersoon die contacten legt en helpt bij de communicatie.

Te vaak haken Nederlandse ondernemers af doordat ze niet weten hoe zaken in Turkije tot stand komen of niet met de juiste businesspartners in contact komen. Dat is in Turkije absoluut nodig. Semiha Ünal

Uw partner voor businessontwikkeling

Dankzij de unieke dienstverlening van Business Support Turkije in Istanbul, kunnen Nederlandse ondernemers optimale ondersteuning krijgen voor hun businessplannen in Turkije.
Business Support Turkije is uw partner voor:

Reacties zijn gesloten.