BST Partner Search

Zakenpartners zijn in de Turkse businesscultuur onmisbaar. Of het nu gaat om het opbouwen van een business in Turkije, om het afzetten van uw producten op de Turkse markt of voor de import van goederen vanuit Turkije, u kunt niet zonder betrouwbare zakenpartners in Turkije. Het vinden van geschikte zakenpartners is voor Nederlandse ondernemers een van de lastigste bottlenecks bij de ontwikkeling van hun business met Turkije.

Waarom Partner Search door BST?

Om een of meer geschikte zakenpartners in Turkije te vinden hebt u… een geschikte zakenpartner nodig. Alle contacten in Turkije ontstaan via-via: via netwerken, via mensen die elkaar kennen. Zakelijke contacten komen altijd tot stand doordat je via anderen met elkaar in contact wordt gebracht. Zo werkt de Turkse businesscultuur.

Natuurlijk moet u wel ergens beginnen om binnen te komen in deze cultuur. U hebt een betrouwbaar entry-point nodig. Betrouwbaar wil zeggen dat u erop kunt vertrouwen dat u in contact gebracht wordt met potentiële partners van het juiste niveau. Dat entry point is precies wat Business Support Turkije u biedt.

[Wij kennen de mensen die de mensen kennen die u zoekt.]

De belangrijkste waarde van BST is dat wij beschikken over zeer uitgebreide netwerken. We hebben zakelijke netwerken door het hele land, we hebben uitstekende netwerken bij overheidsdiensten en bij dienstverlenende organisaties gericht op het bedrijfsleven.

Waarom kunt u niet gewoon via internet zoeken?

U kunt zelf via internet op zoek gaan naar bedrijven in de sector waarmee u zaken wilt doen. Maar dit is niet hetzelfde als een bedrijf ter plekke kennen. Via internet is het onmogelijk te achterhalen of het bedrijf daadwerkelijk bestaat en gevestigd is op het aangegeven adres. U komt er niet achter wat de reputatie van een bedrijf en de eigenaar is, terwijl dit een cruciale rol speelt in de Turkse businesscultuur. Via onze persoonlijke netwerken kunnen wij onderzoeken hoe betrouwbaar een persoon in het zakenleven is, hoe hij zaken aanpakt, of hij afspraken nakomt, op tijd betaalt etc. Zodat u sneller en zonder geld te verspillen met de juiste mensen in contact komt.

Hoe gaat BST Partner Search in zijn werk?

We beginnen met het opstellen van een profiel van de door u gezochte samenwerkingspartner. Dit zoekprofiel stellen we op aan de hand van onze Partner Search checklist, die we samen met u invullen. Hierdoor ontstaat een goed beeld van het soort partner dat u zoekt en de eisen waaraan deze moet voldoen.

Vervolgens gaan we via ons netwerk en database op zoek naar een of meer firma’s die aan het opgestelde zoekprofiel voldoen. Deze search resulteert in een shortlist van een of meer potentiële kandidaten waarvan wij denken dat dit mogelijke partners kunnen zijn. Deze shortlist leggen we aan u voor.

Na uw bevestiging benaderen wij de mogelijke partner(s) en maken we met elk van deze een afspraak waarin we de zaak bespreken. Indien de Turkse partij ook geïnteresseerd is, en wij een goede indruk hebben gekregen, arrangeren we een afspraak met u zodat u naar Turkije kunt komen om de voorgenomen samenwerking te bespreken.

Vanaf uw aankomst in Turkije verzorgt BST alle benodigde begeleiding. Wij organiseren de bezoeken, verzorgen de informatie en communicatie en regelen tijdens de besprekingen de vertalingen NL-TR vice versa.

Wanneer het komt tot contractbesprekingen en onderhandelingen kunt u rekenen op de toegevoegde waarde van BST. Wij zijn gewend op MBA-niveau te onderhandelen en contractbesprekingen te begeleiden tussen Turkse en Nederlandse ondernemers, waarbij we over en weer mogelijke culturele miscommunicatie kunnen voorkomen terwijl we uw zakelijke belangen uiteraard voor ogen houden.

Nadat u terug bent in Nederland kunnen wij de communicatie met uw mogelijke partner(s) blijven begeleiden totdat de zaken lopen en u zelfstandig verder kunt.

Wat levert BST Partner Search u concreet op?

  • Met een betrouwbaar contact die uw eigen taal spreekt in Turkije de weg vinden naar geschikte zakenpartners
  • Alle benodigde informatie verkrijgen over mogelijke zakenpartners
  • Contacten van u met mogelijke partners worden op de juiste manier voorbereid
  • Ondersteuning bij onderhandelingen met in achtneming van de culturele verschillen en vanuit uw zakelijke belangen
  • Overbrugging van de taalbarrière
  • Optimale planning van uw reis en uw afspraken zodat u de tijd in Turkije efficiënt besteedt
  • Uitstekende nazorg en verdere begeleiding van uw contacten met de mogelijke partners tot de samenwerking is geregeld en goed loopt

informatie aanvragen

Reacties zijn gesloten.