Nederlands-Turks Business Forum met Turkse president Gül

Vertegenwoordigers van vierhonderd Nederlandse en Turkse bedrijven kwamen dinsdag 17 april 2012 bij elkaar in de Passenger Terminal Amsterdam om zakelijke contacten te leggen en zich te oriënteren op zakendoen in Nederland en Turkije. Het Holland-Turkey Business Forum maakte onderdeel uit van het staatsbezoek van de Turkse president Gül aan Nederland in het kader van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen beide landen.

Z.E. president Gül, Z.K.H. de Prins van Oranje en H.K.H. Prinses Máxima der Nederlanden waren aanwezig bij de sluitingsceremonie van het Business Forum. Hierbij spraken president Gül en minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het Forum werd georganiseerd door het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, ING, PwC, Fenedex en het Turkse TOBB&DEIK.

President Gül in gesprek met Semiha Ünal tijdens zijn bezoek aan Nederland

President Gül in gesprek met Semiha Ünal tijdens zijn bezoek aan Nederland in april 2012

Achtergrond

Dit jaar vieren Turkije en Nederland 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Turkije behoort tot de twintig grootste economieën van de wereld en had in de afgelopen twee jaar een economische groei van 7 procent. Met een jonge en goed opgeleide bevolking van 74 miljoen inwoners is het een markt met veel kansen en mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.

In tien jaar tijd is de handel tussen Turkije en Nederland verdrievoudigd. Nederland is één van de grootste investeerders in Turkije. Veel grote Nederlandse bedrijven zijn al in Turkije actief, maar voor het MKB liggen er nog veel kansen.

Ter gelegenheid van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen worden er een aantal handelsmissies georganiseerd. Bedrijven uit de topsectoren van de Nederlandse economie, zoals agrofood, tuinbouw, water, life sciences en de creatieve industrie krijgen dan de gelegenheid te laten zien welke innovatieve producten en diensten ze te bieden hebben, waarmee Turkse bedrijven op hun thuismarkt en elders hun voordeel kunnen doen.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.